| Evalueringsredskaber til dagtilbudLearnLab har udviklet en række digitale redskaber til dagtilbud – mest kendt er Kompetencehjulet. Kompetencehjulet er et komplet koncept til observation, vurdering og dokumentation af børns udvikling og læring fra fødsel til skolestart.
Når I arbejder med Kompetencehjulet og Selvevaluering af det pædagogiske grundlag, får I fuldstændig styr på de vigtigste emner inden for dagtilbudsområdet - nemlig arbejdet med Den styrkede pædagogiske læreplan. I vil opleve, at det bliver let og meningsfuldt at leve op til kravene i Dagtilbudsloven, ligesom redskabet gør dialogen med forældrene håndgribelig og let at gå til. Der er mange fordele ved at bruge Kompetencehjulet, men vigtigst af alt er, at I sparer tid på evaluering og dokumentation. Vigtige timer og minutter, som I kan bruge sammen med børnene. Komplet redskab til vurdering, tidlig opsporing og indsatsKompetencehjulet er et digitalt redskab til vurdering, opsporing og indsats, der viser om barnet er i god udvikling, og hvordan I kan understøtte barnets udvikling i forhold til nærmeste udviklingszone (nuzo) med relevante pædagogiske aktiviteter og lege. I får adgang til Danmarks største læringsportal med forskning og teori om børns udvikling og læring, inkl. videotek med +700 videoer fra pædagogisk praksis, der kan styrke den faglige refleksion og løfte læringsmiljøet i dagtilbuddet. Kompetencehjulskonceptet anvendes i dag af sundhedsplejen, dagplejen, vuggestuer og børnehaver.
Alle børn skal med - ingen går under radarenI Danmark vokser 20% af alle børn op i omstændigheder, der gør, at de har svært at klare sig godt i dagtilbud og skole. Børn, der er i farezonen for at ende på kanten af samfundet – uden uddannelse, arbejde og socialt netværk. Måske har I en mavefornemmelse omkring et barn, der udviser bekymrende tegn, men kan ikke helt få fat om, hvad der er med barnet? Med Kompetencehjulet kan I let identificere de udsatte børn og dem, der bare har brug for et ekstra skub. I får detaljeret indsigt i barnets kompetencer i alle læreplanstemaer, og kan følge barnets udvikling og progression systematisk fra fødsel til skolestart. Vigtig viden, der understøtter overgange fra hjem, dagtilbud og skole. Tidlig opsporing og indsats er afgørende, da chancen for at indhente det forsømte med stor sandsynlighed allerede er forpasset på det tidspunkt, hvor barnet starter i skole.
|
Vidste du at danske børn tilbringer typisk 8500 timer i dagtilbud, inden de starter i skole. |
Vil du vide mere?
Få en uforpligtende demo af Kompetencehjulet, hør mere om LearnLabs redskaber til dagtilbud, eller hvordan Kompetencehjulet kan spille sammen med velkendte FKO-redskaber som fx Læringshjulet.