Nyheder om LearnLab

Februar 2018: 
"På årets Børne og unge Topmøde i Aalborg var der fokus på temaet "Dannelse"

Dannelse er et ekstremt vigtigt begreb for udviklingen af al pædagogisk praksis, men kan opleves, som et særdeles luftigt begreb, der kan være svært at få et fælles billede af og få øje for, i den pædagogiske praksis i hverdagen.

På Topmødet gav vi vores bud på hvad "Dannelse" er - det kan du læse mere om her! 


Oktober 2017: 
"Den selvejende institution Dragebakken i Holbæk Kommune satte lørdag den 30. september 2017 “LUP på det sproglige læringsmiljø” med kompe-
tencehjulskonceptet."

23 pædagogiske medarbejdere og ledelse i den selvejende institution Dragebakken havde forberedt sig grundigt til temadagen. De havde forberedt sig grundigt på temaet “Sprog” med metoden “LUP på læringsmiljøet”.

Lørdag vurderede stuerne en gruppe børns sproglig udvikling. De fik visualiseret børnenes udbytte af de lege og aktiviteter, der havde fundet sted i stuens læringsmiljø, både som gruppe og enkeltvis. Stuen har nu data,om hvad børnene kan og hvor deres nærmest udviklingszone er, som i de kommende uger bliver en del af de ugeplaner, som Dragebakken løbende udformer og arbejde fast med.

Når de sproglige handleplaner er gennemført, kan stuerne vurdere børnenes progression og er klar til at arbejde målrettet med udgangspunkt i børnegruppens nærmeste udviklingszone. Stuen har en dynamisk pædagogisk sproglig læreplan, der følger gruppen til de starter i børnehaveklassen - ja endda med i børnehaven.  


September 2017: 
"Nordmænd henter pædagogisk inspiration i Danmark"

En delegation på 50 norske forvaltningschefer og ledere i dagtilbud, hentede inspiration til omsætning af den nye ”Rammeplan for barnhagen” i vores pædagogiske koncept Kompetencehjulet.

Vi er stolte over, at Universitetet i Tromsø valgte ”Kompetencehjulet”, vores flagskib blandt pædagogiske koncepter, som inspirationskilde til delegationen, der er fra 25 norske kommuner. Deltagerne fulgte opmærksomt pædagogisk konsulent Lars Mortensens indlæg om bl.a. ”Sprog” og fik efterfølgende en praktisk introduktion til, hvordan de kan sætte LUP på de sproglige læringsmiljø allerede fra barnets start i børnehaven.

Nordmændene fik også indblik i, hvordan Kompetencehjulet bruges i praksis. Souschef Gitte Vesterskov Sørensen fra Ved Åen i Kolding Kommune fortalte om årets gang med Kompetencehjulet og børnenes udbytte af den målrettede pædagogiske indsats.


 

 


April 2017: 
"Kompetencehjul følger med i skole og SFO"

Rigtig mange af vores brugere, arbejder lige nu med at sende deres ældste børn videre i skole.

Vi er rigtig stolte over, at for en stor del af børnene følger kompetencehjulet med videre til SFO og skole. Kompetencehjulet giver pædagoger og lærere i skolen kendskab til børnene. Det gør, at man ikke skal starte "forfra", men hurtigt kan danne sig et billede af de enkelte børns ressourcer og begrænsninger. 

Læs mere om "Gode overgange"

 

 


Februar 2017: 
"Gratis Sprogvurdering til alle danske dagtilbud"

Nu stiller vi vores Sprogvurdering "PUB Sprog" GRATIS til rådighed for alle danske dagtilbud. Sprogvurderingen rummer 163 læringsmål i alderen 0-6 år og giver mulighed for at arbejde databaseret med børns sproglige udvikling. 

Du kan se vores folder om den gratis sprogvurdering her! 
Du kan også se mere her!

 

 


Januar 2017: 
"Børn og Unge Topmøde 2017"

Vi deltager igen i år på KL´s Børn og Unge Topmøde. Vi glæder os rigtig meget - så kom forbi vores stand og få en snak om vores redskaber og om hvordan I kan arbejde datainformeret i jeres kommune. 

Du finder os på stand 36.